facebook tracking
Fredrik

Fredrik

Grundare & VD

Grundare & VD av Allakando och har själv undervisat över 3000 elever sedan starten 2007. Fredrik har studerat på Handelshögskolan i Stockholm, men har alltid varit bosatt i Lund där han har drivit organisationen framåt under vad som nu har blivit ett decennium. Det gör honom till branschens mest erfarna och stabila VD.


Det hela började med att vännerna ville ha hjälp med matematik under gymnasietiden på Katedralskolan i Lund. Fredrik tyckte att det var kul att lära ut, vilket märktes. Snart var det inte enstaka vänner, utan hela klassrum fyllda med elever som ville lyssna på Fredriks engagerande och pedagogiska genomgångar. Där föddes grunden till Allakando.

Idén och filosofin bakom att alla kan mer än de tror kom dock långt tidigare. 

Fredrik hade under många år spelat basket på hög nivå — men inte tagit sig dit på den vanliga vägen. Den första tiden fick Fredrik ofta sitta på bänken under matcherna. Många talade om begreppet talang och att somliga helt enkelt var födda till att vara bättre än andra. Det blev en sporre att motbevisa detta. 

Fredrik bestämde sig för att bli riktigt bra. Sagt och gjort, så började han kämpa mest av alla på träningarna, lade flera timmar mer än alla andra utöver passen och missade aldrig en chans att åka med en helg på bortamatch. På ganska kort tid tog sig Fredrik från bänken till en given plats på planen. 

Detta blev en insikt om att hårt arbete, motivation & ihärdighet många gånger är långt viktigare än arv. Det var en erfarenhet som Fredrik tog med sig in i skolan och som gav honom både toppbetyg och studieglädje. Det är denna insikt, baserad på både Fredriks erfarenhet och etablerad forskning, som idag driver Allakando och vår grundfilosofi om att "Alla kan mer än de tror".

fredrik@allakando.se

Jobbar du redan på Allakando?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

Teamtailor

Employer branding från Teamtailor